Afbild

Festligt för förkloka

107. Grannkompisen

Jag heter Tommy Carlsson, jag är 61 år gammal född på 1950-talet i Mariestad men uppväxt ursprungligen i Synnerby strax utanför Ardala men nu mer lever jag i Skara. Jag ska berätta lite om hur min barndom och uppväxt var.

Till att börja med när jag var liten så bodde jag min mamma och pappa ute på landet i Synnerby i ett ganska stort hus med mycket mark skog och fällt omkring. När jag blev lite större runt sex, sju år gammal så dog min pappa, så jag hade inte min pappa så mycket i min i uppväxt men senare när jag hade blivit äldre hade jag två små systrar. Då levde jag med min mamma systrar och styvpappa.

På min tid hade jag inte så många kompisar eftersom jag bodde ute på landet men min bästa vän var granbarnet hon hette Inger och vi bodde mitt i mot varandra, hon i var det enda barnet i sin familj och då hade inte jag några systrar så det var därför vi passade så bra tillsammans. Vi brukade cykla runt på gården ibland tillomed ha övernattningar hos varandra.

Jag och Inger gick även i samma skola så vi gick alltid tillsammans till bussen. Vi gick på Katedralskolan i Skara men jag var ett år äldre en Inger så vi gick inte i samma klass. När jag var liten tyckte jag faktiskt om att gå i skolan och lära mig läsa, skriva och räkna.Det bästa med skolan var såklart när man hade gått ut terminen och skulle ha sitt sommarlov.

På mina sommarlov spenderade jag hos min farmor och farfar, där jag alltid blev mycket bortskämt med glass, godis och varmkorv vilket jag tycket var de bästa jag visste på den tiden. Hemma hos farmor och farfar fick jag ofta den frågan vad jag skulle vilja bli när jag blir stor och desto mer jag tänkte på det kom jag fram till att jag ville bli journalist och efter många år blev jag faktiskt en journalist på Skara tidningen. Där jobbade jag med att intervjua i tio år och var även chef över redigeringen.

Nu idag har jag faktiskt mitt eget företag ”Tommy Carlsson i Skara AB”. Där jag säljer och gör reklam för olika slags fönster. Idag så lever jag fortfarande kvar i Skara med min fru Anita och är pigg och glad som aldrig förr.

Tommy Carlsson 61 år. Född 1953 i Mariestad/Synnerby Västergötland

Nicole Rizvic. Skara, Västergötland

Blev du bortskämd av dina mor- & farföräldrar?

Your thoughts, please

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *