Afbild

Festligt för förkloka

83. Påkommen övernattningsgäst 1962

Min stora kärlek. Birgit 16 år och Janne 17 år på tältsemester i Halmstad 1962

När jag var 16 år träffade jag Janne och efter 1 månad skulle jag åka till Stockholm och arbeta som hembiträde. Min pappa och syster körde ner mig till stationen och vinkade av mig och när jag kom fram till Stockholm så stod familjen Djerv där och hälsade mig välkommen. Vi satte oss i deras bil och körde omkring för dom skulle visa mig Stockholm, men jag var ganska trött och ointresserad och undrade vad jag gjorde där, jag längtade ju efter Janne. Men så kom vi fram och jag fick ett eget rum och nästa dag så började jobbet. Trotts allt så trivdes jag ganska bra, fick många vänner och var ute på en hel del  bl.a. var vi på Nalen, lite studentfester m.m.

Men jag längtade efter Janne så det blev en hel del ringande också. Så när månaden var slut så fick jag ingen lön för allt hade gått åt till ringsamtalen. Men så en dag ringde Janne och talade om att han skulle komma upp och hälsa på, jag blev jätteglad. Jag väntade och väntade. Så kom då den dagen vi var överlyckliga vi var tillsammans hela dagen och natten för han sov över hos mig. Men så på morgonen knackade det på min dörr, jag blev livrädd vi måste gömma dig för jag får inte ha pojkar på rummet så jag slängde över täcket på honom och gick och öppna. Då frågade fru Djerv om jag hade någon där inne som heter Jan Halldén och jag stod alldeles oskyldigt och svarade neej här finns ingen men hon gick bara in och lyfte på täcket och sa att han hade telefon. Så han fick lunka fram och ta telefonen sen skällde fru Djerv ut mig, jag har ju sagt till dig att några pojkar på rummet fick Birgit inte ha och sen skickade hon hem Janne. Så det blev ett väldigt snörpligt slut.

Men det var ju snart jul och då skulle vi träffas hemma igen. Men först måste jag ringa min pappa och fråga om lite pengar så jag kunde åka hem till jul och få lite till julklappar också och det var ok. Så när jag kom upp igen efter jul så sa jag upp mig och slutade efter 1 månad.

Efter någon vecka hade jag ett fast jobb här hemma. Så Janne och jag fortsatte och träffades vi var så kära och så småningom blev det förlovning, giftemål och barn så lyckan var fullkomlig.

Birgit 2014

Har du blivit påkommen med något?

Your thoughts, please

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *