Afbild

Festligt för förkloka

62. Gårdsbageriet i Gångviken

Min mammas mormor heter Ingrid Näslund och hon 91år och är uppväxt i Gångviken i Finsta som ligger i Sundsvall som ligger i Norrland som ligger i Medelpad som ligger Sverige som ligger i Europa som ligger på jorden. Med sin mamma som heter Lydia, bror som heter Bertil och 2 systrar, Elsa och Greta. Hennes pappa dog när hon var 2.

Hon bodde i ett stort vitt hus och på undervåningen fanns det ett bageri som hete ¨Gårdsbageriet¨ och det var Lydia som var ansvarig för bageriet. Bageriet var känd för sina kubb. Varje morgon fick Ingrid och hennes systrar gå ut med beställningar före skolan. Ingrid och hennes syskon sov i trapp sängar och man hade ute dass och egen brun. De ända ¨bekvämligheten¨ som fanns när hon var barn var telefonen.

Det bästa hon visste när hon var barn var doften av nybakat bröd på morgonen. Men hon tyckte det var mycket slit samt med alla beställningar före skolan, för om man inte kom i tid till skolan fick man stryk av magister. Man fick betyg i alla ämnen man hade till och med betyg i uppförande. Man behövde alltid stå upp vid bänken tyst tills Magister sa att man fick sätta sig.

1942 gifte Ingrid sig med Lars Näslund. Ingrid blev med barn ett år efter dom hade gift sig, då fick dom sin första dotter Lena, sen fick hon 2 flickor till Aurora och Annika, och 3 pojkar Matts, Roland och Björn. Hon var hemmafru medans barnen var liten och bodde hemma sedan började hon jobba på ett sjukhem i Haga, som hu heter Lindgården. Det vackraste minnena hon har är när barnen kom till världen.

Ingrid Näslund 91 år. Född 1923  Gångviken, Medelpad

 Mathilda Näslund 14år

 

Har du fått stryk i skolan?

Your thoughts, please

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *