Afbild

Festligt för förkloka

104. Fann frun på första dejten

Det var en gång en kille som heter Stig Bragd. Stig föddes år 1948 på Skara BB. När Stig kom hem från Skara BB bodde han på landet i Åsaka på Spikgatan. Stigs familj bestod av en pappa, en mamma och 6 syskon det var 2 systrar och 4 bröder. Dem hade en gård med en kossa och lite höns.

När Stig var 6år gammal började han i skolan. I skolan började man med att vänta vid klassrums dörren tills fröken kom och låste upp dörren. När man jobbade i klassrummet var det tyst och lugnt för man vågade inte säga något för då slog fröken med en linjal på fingrarna på den som hade pratat. När det var rast s fick man inte vara i klassrumet. På rasterna lekte Stig kuragömma. Stig tyckte att kuragömma var roligt för han vann nästan varje gång. Efter rasten fick man äta mat man åt mat i klassrummet. Varje elev hade med sig egen mat till skolan. Stig hade med smörgåsar och en flaska mjölk. Maten fick man ta med sig ända tills man gick i 7:an.

När Stig kommer hem så gör han sina läxor och sen bär han ved och vatten. Efter han har bart vatten och ved så går han och lägger sig. Stig och hans syskon går i skolan måndag till lördagar, när Stigs pappa för lön så kan hela familjen Bragd gå på bio på söndagen och då var det köttbullar och potatis som man åt och det man drack var mjölk. På söndagar gick Stig och hans mamma till lanthandeln och köpte mjölk, ost, bröd m.m. som man behövde för att man skulle ha mat. Ibland gick Stig till lanthandeln helt själv och köpte 20 kolor som kostade 5öre st. Lanthandeln låg i Åsaka på gatan Klippan.

När Stig var 15år gick han på sin första dejt med en tjej som heter Hanne dem gick till ett ställe som heter stenumsrundan och dejten gick bra för Hanne och stig blev så kära att dem gifte sig och skaffade sig 4 barn och nu lever dem lyckliga i alla sina dagar.

Stig Bragd 66 år. Född 1948 i Åsaka, Skara, Västergötland.

Amanda Gillberg 12år. Skara, Västergötland.

Hur var din första dejt?

Your thoughts, please

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *